Mastercam je vodilni programski paket za računalniško podprto CNC programiranje. Je sofisticiran in hkrati enostaven za uporabo. Primeren je za vsa podjetja, ki imajo CNC stroje: od podjetij s proizvodnjo do orodjarn.

Mastercam uporabljajo velika podjetja, mala podjetja, podjetja kot je vaše. Ne glede na to, ali izdelujejo orodja za plastiko, tlačni liv, preoblikovanje pločevine, avtomobilska dvigala, valje, lopatice za turbine ali pa skateboarde, sončna očala, steklenice, se nanj lahko zanesejo. Za manjša podjetja, ki šele začenjajo z NC obdelavami, je dosegljiv, za večja ima vse, kar rabijo, da je izdelek narejen hitro, kvalitetno in z dobičkom.

Želite prilagojen postprocesor? Postprocesorje izdelujemo sami za različne stroje z različnimi krmilniki in z njihovimi posebnostmi ter jih prilagajamo zahtevam in potrebam uporabnikov.

Na naši strani Prenosi si lahko prenesete tudi navodila za delo v okolju Mastercam.

Mastercam Design – CAD

Mastercam DesignProgramsko opremo sestavljajo različni moduli. Osnova vsem je Mastercam Design, modul za risanje dvo- in tridimenzionalnih žičnih, površinskih ter solid modelov. Mastercam Design ima tudi vmesnike za branje modelov iz drugih CAD sistemov. Lahko ga nadgradimo tudi z modulom Moldplus, ki ima dodatne zelo zmogljive funkcije za modeliranje in analiziranje površinskih modelov. Za CAM funkcionalnost ga nadgradimo s spodaj opisanimi moduli. Preberi več

CAM

Poudarek pri Mastercamu je na modulih za NC programiranje (CAM): moduli za dvo- do petosno rezkanje, dvo- do štiriosno struženje, dvo- do štiriosno žično erozijo, obdelavo lesa, rezbarjenje in graviranje. Moduli nudijo najrazličnejše tehnologije grobe obdelave, fine obdelave, čiščenja ostankov ter štiri- in petosne obdelave. Medtem ko je tehnologija dvoosne obdelave ohranila vso preprostost uporabe, so dodane tudi napredne tehnologije, kot sta visokohitrostna in petosna obdelava ter najnovejša tehnologija trohoidnega rezkanja Dynamic Motion™. S pomočjo postprocesorja je mogoče ustrezni modul Mastercama prilagoditi tudi alternativnim tehnologijam obdelave, na primer plamenskemu rezanju, rezanju z vodnim curkom in rezanju z laserskim žarkom. Vsem modulom je skupno enostavno in učinkovito NC programiranje. Za več informacij kliknite na posamezni modul spodaj ali prenesite PDF brošuro z opisom modulov.

Mastercam MILL rezkanje CAM modul

Mastercam LATHE struženje CAM modul

Mastercam Multiaxis večosno CAM modul

Mastercam Mill-Turn CAM modul

Mastercam Wire žična erozija CAM modul

Mastercam Router rezkanje les CAM modul

Add-on dodatki za Mastercam

Mastercamu lahko z namestitvijo dodatkov razširimo in izboljšamo funkcionalnost. Odprt pristop programskega paketa Mastercam pomeni, da imate dostop do najboljših specializiranih rešitev, ki jih je mogoče uporabljati z našimi izdelki.
Nekateri izmed najbolj priljubljenih dodatkov so:

Mastercam Productivity Add-on modul

Mastercam Art Add-on modul

Mastercam ProDrill vrtanje Add-on modul

Mastercam Blade expert

Mastercam QuickPart

Mastercam Port Expert