Verifikacija G kode - CIMCO NC Machine SimulationCIMCO Machine simulation pomaga odpraviti drage napake pri programiranju, z zagotavljanjem cenovno konkurenčne in uporabniku prijazne rešitve za simulacijo NC kode na 3D modelu CNC stroja.

Simulacija stroja vam omogoča, da preverite NC kodo na 3D modelu CNC stroja, zaznate trke in si ogledate natančno gibanje posameznih komponent, kot so glave, vrtljive mize, vretena, menjalniki orodij, obdelovanci in vpenjalne naprave. Trki, napake zaradi prevelikega pomika in približevanja se zaznajo samodejno tako, da lahko na dejanski stroj pošljete brezhibno NC kodo (NC program) in postanete učinkovitejši, konkurenčnejši in dobičkonosnejši.

Popoln nadzor nad simulacijo

Analizirajte obdelave v dinamičnem 3D načinu in prilagodite hitrost simulacije naprej in nazaj in izkoristite možnosti za hitro preskakovanje na naslednjo/prejšnjo operacijo, orodje ali rezalni gib. Zoomiranje in premikanje v grafičnem okolju je mogoče tudi po grafičnih poteh obdelav.

CIMCO NC Machine Simulation - simulacija NC kode

Odstranjevanje materiala v simulaciji

Simulira odstranjevanje materiala na osnovi NC kode in oblike orodja. Na več različnih načinov lahko oblikujete surovec, vklučno z uvozom zunanje 3D geometrije (import STL). Končno obliko obdelovanca je prav tako mogoče izvoziti v STL datoteko.

Odstranjevanje materiala - CIMCO NC Machine Simulation

Skeniranje vhodnih podatkov surovca, ničel, orodij in držal

Omogoča avtomatsko prepoznavanje obdelovanca, vpetja, ničel, surovca, orodij in držal iz NC kode, ob zagonu simulacije Backplot ali simulacije stroja.

Skeniranje vhodnih podatkov - CIMCO NC Machine Simulation

Verifikacija in podroben pregled v CIMCO Machine Simulation

Vzporedno prikazovanje NC kode in simulacije. Del kode, ki je odgovoren za premike orodja v simulaciji, je vidno označen in je sinhroniziran z grafičnim prikazom gibov in napak v simulaciji.

CAD/CAM simulacija NC kode obdelave.si Mastercam

Analiza in odpravljanje napak

Podroben pregled vseh napak s samodejno ustvarjenim poročilom o simulaciji G kode. Skočite neposredno na del kode, ki javlja napako, popravite kodo in v posodobljenem poročilu preverite, če je napaka odpravljena.

Analiza NC kode - Simulacija G kode

Navigacija po NC kodi

Zagotovi enostaven in jasen pregled nad vsebino NC datoteke. Ključne dele kode lahko preprosto locirate s kliki v oknu Navigation pane.

Navigacija po vmesniku - simulacija G kode

Definicija 3D modela strojev v CIMCO Machine Simulation

Stroji so, za lažji pregled, definirani kot drevesna struktura. Komponente stroja lahko na tak način lažje najdemo, prikažemo ali skrijemo. Podpira različne 3 do 5 osne stroje.

definicija 3D modela stroja - simulacija NC kode

Urejevalec definicije stroja

Uporabniki lahko sami ustvarijo in določijo posamezne komponente ali celotni 3D model stroja. Dodajte geometrijo posamezni komponenti in ji določite koordinatne osi, omejitve premikov, podajanj in pozicij ob menjavi orodja. Take stroje lahko uporabite v načinu Backplot ali v simulaciji strojev.

Urejevalnik definicije 3D stroja

Neposreden prenos definicij strojev iz strežnika v CIMCO Machine Simulation

Prenesite in namestite definicijo stroja s strežnika. Vključuje številne, že konfigurirane stroje, kot so Haas, Quaser, Doosan, Hwacheon, Okuma in drugi.

Prenos 3D model stroja

Cimco je programska oprema za urejanje (Cimco Edit), nadzor in upravljanje NC programov (NC Base) ter simulacijo NC kode (Cimco Simulation). Optimira NC programe (Cimco Filter), ima DNC komunikacijo (DNC-Max) in nadzoruje delovanje strojev (MDC-Max). Je izvrsten NC urejevalnik, osnovna verzija je vključena v Mastercam, samostojna verzija pa poleg osnovnih funkcij, prilagojenih urejanju NC programov (preštevilčenje stavkov, primerjava datotek, transformacije, zamenjava besedila) in poleg DNC povezave, vsebuje tudi grafični prikaz poti orodja in simulacijo obdelav, kot je opisano zgoraj.

Za vse dodatne informacije glede programske opreme Cimco  nas kontaktirajte!

CIMCO Machine Simulation