Z računalniško podprtimi tehnologijami (CAD/CAM/CNC/DNC) in njihovim uvajanjem v proizvodnjo se ukvarjamo že več kot petindvajset let. Poznavanje teh tehnologij ter izkušnje na tem področju zagotavljajo našim strankam kvalitetno, učinkovito in zanesljivo svetovanje, podporo in pomoč pri reševanju problemov.

 

Programsko opremo Mastercam prodajamo od  leta 1991.

 

Ponujamo celovito rešitev: od namestitve programske opreme in izdelave postprocesorjev do šolanja, tehnične podpore in pomoči pri reševanju problemov in iskanju boljših rešitev.

Postprocesorji

Postprocesor je posebej napisan program, ki podatke o poti orodja iz Mastercama prevede v jezik (NC kodo), ki ga razume krmilnik stroja. Je ključna povezava med CAM programsko opremo in krmiljenjem stroja. Vsak naš postprocesor je narejen po meri, prilagojem različnim tipom strojev in krmilnikov ter željam strank.

Simulacija NC kode s CIMCO Machine Simulation

CIMCO Machine simulation pomaga odpraviti drage napake pri programiranju, z zagotavljanjem cenovno konkurenčne in uporabniku prijazne rešitve za simulacijo NC kode na 3D modelu CNC stroja.

Simulacija stroja vam omogoča, da preverite NC kodo na 3D modelu CNC stroja, zaznate trke in si ogledate natančno gibanje posameznih komponent, kot so glave, vrtljive mize, vretena, menjalniki orodij, obdelovanci in vpenjalne naprave. Trki, napake zaradi prevelikega pomika in približevanja se zaznajo samodejno tako, da lahko na dejanski stroj pošljete brezhibno NC kodo (NC program) in postanete učinkovitejši, konkurenčnejši in dobičkonosnejši.

Merjenje na CNC stroju, meritve s prenosnimi rokami PCMM in povratno inženirstvo

Productivity+™ omogoča uporabo merilne sonde Renishaw na obdelovalnem stroju za določanje ničel - izhodišč, rotacije programa, umerjanje orodij, posodabljanje premera orodja glede na obrabo, preverjanje zloma orodja in preverjanje ter poročanje o kritičnih merah in tolerancah. Programiramo ga v CAD/CAM okolju Mastercam.

Uporaba logičnih funkcij v Productivity+™ pomaga pri avtomatizaciji ter nadzoru obdelave (procesa) in delovanju obdelovalnega stroja brez operaterja.

CIMCO Probing je dodatek za Mastercam, ki omogoča enostavno programiranje merilnih sond na dotik različnih proizvajalcev. Cimco probing podpira uporabo merilnih ciklov na krmilniku in merjenje točk na ukrivljeni geometriji.

CIMCO Probing pomaga izboljšati kakovost izdelkov, povečuje produktivnost ter zmanjšuje čas nastavitev. Z merilnimi cikli za samodejno določanje referenčne točke, zaznavanjem in izravnavo poševnega položaja obdelovanca in umerjanje orodij se zmanjšuje čas nastavljanja. Z merjenjem obdelovanca med obdelavo se lahko kompenzirajo nepravilnosti in popravlja orodje glede na obrabo. Če je presežena določena toleranca, se lahko stroj tudi ustavi. Po končani obdelavi se lahko izdelek ponovno izmeri, da se še pred izpetjem preverijo njegove dimenzije. S tem pa izboljšamo kakovost izdelkov in povečamo produktivnost.

 

Nudimo storitev merjenja obdelovancev z merilno roko Master3Dgage in izdelavo poročila rezultatov meritev. Meritve se lahko naredi tudi neposredno na stroju, brez izpenjanja. Tako ne izgubljamo natančnosti pri prevpenjanju obdelovanca.

 

Ukvarjamo se tudi s projekti s področja 3D modeliranja in povratnega inženirstva, v ta namen uporabljamo CAD/CAM programsko opremo Verisurf. Na ta način se nenehno učimo na dejanskih modelih in si nabiramo izkušnje. Brez njih ne bi mogli uporabnikom ponujati kvalitetne, učinkovite in zanesljive podpore.

DNC povezave s CNC stroji in nadzor delovanja strojev

Poleg tega se ukvarjamo tudi z DNC povezavami. To so povezave med računalnikom in krmilnikom stroja ter prenosom NC programov na stroj oziroma iz stroja preko serijskih (RS-232C, RS-422) ali mrežnih povezav (Ethernet, brezžične povezave).

Za upravljenje z NC programi uporabljamo program CIMCO NC base, ki omogoča učinkovito organiziranje CNC programov s spremnimi dokumenti (orodnim listom, skico vpetja in izhodiščem obdelovanca, fotografijami, …) z uporabo zanesljive in hitre SQL relacijske baze podatkov.

Za CNC programerje in CNC operaterje je upravljanje z NC programi in z njimi povezanimi proizvodnimi dokumenti pogosto zamudno opravilo.

Izvedba, izobraževanje, tehnična podpora, svetovanje

V kolikor potrebujete dodatno pomoč pri uporabi Mastercama in z njim povezanih produktov ali bi želeli ponudbo programske opreme, smo vam z veseljem na voljo.

Več informacij na tel. št. +386 288 29 214 in po elektronski pošti info@camincam.si.

Izvedba, izobraževanje, tehnična podpora, postprocesorji, DNC povezave, svetovanje