Mastercam CAD Design

CAD konstruiranjeMastercam CAD Modul za 3D risanje (točke, črte, loki, krivulje), modeliranje s površinami (Nurbs in parametrične površine) ter solidi - telesi. Modul ima naslednje vmesnike za prenos geometrije iz drugih CAD sistemov: DWG, DXF, STEP, Inventor, IGES, VDA-FS, STL, ASCII, Parasolid (X_T), Solidworks, Solidedge, Acis solid (SAT). Je osnova vsem ostalim modulom, na razpolago pa je tudi kot samostojen modul.

Mastercam CAD podpira tudi direktno modeliranje teles (“push-pull” tehnologijo), kar je zelo priročno za urejanje solidov. Poleg tega pri takšnem urejanju solidov ohrani povezavo med robovi in točkami označenimi na solidu, kar pomeni, da lahko pot orodja regeneriramo brez dodatnega urejanja globin in kontur.

Nekaj časa je bilo modeliranje s telesi glavna filozofija načrtovanja. Po spoznanju, da rabimo tudi fleksibilnost modeliranja s površinami, sta oba načina modeliranja združena v t.i. hibridnih modelirnikih. Tako Mastercam Design združuje enostavnost modeliranja s telesi s fleksibilnostjo modeliranja s površinami.

Nekatere novejše funkcije, si lahko ogledate v videu na levi strani. Opis najnovejšega orodja za kreiranje površin Power surface, si lahko preberete v prispevku.

Moldplus

Dodatne specializirane funkcije za modeliranje in analiziranje površin in površinskih modelov. Z orodji za analizo negativnih kotov, zapiranje in podaljševanje trimanih površin, ločitvijo notranjega in zunanjega dela modela, določitev delilne linije in izdelavo delilnih ravnin imamo hitro pripravljeno osnovo za nadaljnjo konstrukcijo orodja ali obdelavo.

Pri izdelavi orodij pa se pogoste ne moremo izogniti elektrodam. Moldplus Professional drastično zmanjša čas načrtovanja elektrod. Od enostavne izbire geometrije elektrode, določitve pozicije za izžiganje, modeliranja elektrode do spremnega dokumenta je z Moldplusom lažje.

Za več informacij obiščite uradno spletno stran ali nas kontaktirajte za predstavitev. Na strani Prenosi, si lahko prenesete dokumente, ki vam bodo pomagali pri začetnih korakih v okolju Mastercam. Na voljo so vodniki s katerimi se lahko naučite risanja in modeliranja ter 2D in 3D programiranja rezkalnih strojev.