V obdelovalni industriji zaznavamo čedalje več povpraševanja po CMM meritvah, ki bi bile učinkovite in enostavne za uporabo. Ponudbo smo se odločili razširiti in vam ponuditi enostavno in kvalitetno rešitev za vsako delavnico in proizvodnjo.

Katerokoli merilno opremo (prenosne merilne roke, koordinatni merilni stroji, laserski sledilci ...) lahko sedaj uporabljate s programsko opremo Verisurf. Izobraževanja novih sodelavcev na različnih sistemih niso več potrebna, imate lahko boljši pregled nad meritvami. Merilne protokole lahko prenašate iz stroja na stroj brez ponovnega programiranja. V sklopu enega sistema lahko merite, analizirate, programirate CMM in se lotite povratnega inženirstva. Več o programski opremi Verisurf si lahko preberete na naši spletni strani.

Master3Dgage, CMM Master in Z-CAT so trenutno najzanimivejše naprave iz sveta meroslovja, vendar se naša ponudba ne konča pri njih. Na voljo so tudi vse merilne naprave, ki jih ponuja podjetje Hexagon (Romer). Z veseljem vam svetujemo tudi pri nakupu katerekoli druge merilne opreme, saj ob dandanašnji izbiri merilnih naprav na trgu, težko izberemo najprimernejšo merilno napravo.

Težave se pojavijo predvsem pri interpretaciji natančnosti naprave (ISO10360-2, ISO10360-8, ISO10360-12), medsebojnimi primerjavami natančnosti ter primernostjo naprave za merjenje izdelkov različnih toleranc. Nekaterih merjencev ni mogoče meriti kontaktno, zato se poslužujemo optičnih rešitev. Pri optiki, ki ima tudi svojevrstne omejitve, pa je velikokrat potrebna predpriprava merjencev. Poleg tega, so zaradi države izvora (npr. ZDA-ASME), naprave velikokrat narejene po drugačnih standardih kot v EU (ISO), zato je za aplikacijo, pri kateri lahko uporabimo različne naprave za merjenje, odločitev lahko precej težavna.

Pri odločitvi nakupa merilne opreme, je zelo pomemba tudi programska oprema, ki jo marsikdaj dobimo v paketu z merilno napravo. Čeprav ponavadi taka programska oprema zadošča za enostavno uporabo, se lahko pri zahtevnejših opravilih ali potrebi po podpori, hitro znajdemo v slepi ulici.

Če želite o merilni opremi več informacij ali bi vas zanimala njena predstavitev, nas kontaktirajte.

Master3DGage

CMM Master

Z-CAT