Mastercam Multiaxis 5 osne simultane obdelave

Mastercam MultiaxisMastercam multiaxis simultane 4 in 5 osne obdelave lahko znatno povečajo konkurenčnosti podjetja. Poleg tega, da lahko s tem načinom obdelave izdelujemo izdelke, ki jih s 3 osnim rezkanjem ne moremo narediti, nam 5 osno simultano rezkanje omogoča, da določene površine obdelamo hitreje in bolj natančno kot s 3 osno tehnologijo.

Mastercam Multiaxis je dodatek za Mill 3D. Ponuja široko paleto večosnih simultanih načinov obdelave in popoln nadzor nad tremi bistvenemi elementi simultane večosne obdelave:

a) Pot orodja (Cut control)
b) Nagib orodja (Tool Axis Control)
c) Nadzor vrha orodja (Tool Tip Control)

K zgornjim trem načinom nadzora lahko dodamo še kontrolo zarezovanja. Poskrbeti moramo, da se orodje in držalo ne bosta zaletela v obdelovanec, vpenjalno napravo ali stroj.

 

Mastercam multiaxis modul poleg različnih strategij grobe in fine več osne obdelave, vključuje tudi modul za verifikacijo več osnih obdelav in modul za simulacijo stroja.

Nekatere novejše funkcionalnosti si lahko pogledate v spodnjih videih, ob prijavi pa na strani Prenosi dostopate do vodnika opisa 5osnih parametrov. Za več informacij nas pokličite ali nam pišite.