Mastercam Lathe

Mastercam Lathe - struženjeZ Mastercam Lathe je mogoče programirati grobo in fino struženje, zarezovanje in odrezovanje, rezanje navojev, vrtanje, C-os. V kombinaciji z modulom za frezanje podpira tudi 4 osno struženje in programiranje večosnih frezalno-stružilnih centrov. Surovec, ki ga sistem upošteva pri izdelavi poti orodja, lahko določimo na različne načine. Prav tako lahko določimo čeljusti za vpetje, konjiček in lineto. Vse te elemente sistem pri izdelavi poti orodja preverja, da niso v koliziji z orodjem. Modul ima tudi solid verifikacijo obdelave.

Na strani Prenosi lahko prenesete Vodnik 10 - Struženje, za začetne korake programiranja v modulu Lathe.

PrimeTurning™

Mastercam Lathe - struženje PrimeTurning

Najnovejša obdelava Prime Turning je bila prvič vključena v verzijo 2018 kot Add-in, od verzije 2019 pa je del programskega paketa Lathe in Mill-Turn. PrimeTurning obdelavo izberete iz Lathe oz. Mill-Turn zavihka nabora obdelav.

Mastercam se je za razvoj in podporo najnovejšega načina struženja PrimeTurning™ in implementacije orodij CoroTurn® Prime tooling, združil s podjetjem Sandvik Coromant. Skupaj s CoroTurn Prime A-type ali B-type ploščicami, se poveča produktivnost (tudi preko 50%) in obstojnost orodja pri obdelavi široke palete različnih materialov.

Hitro odvzemanje materiala je rezultat podvojenih parametrov podajanja in vrtenja v primerjavi s klasičnimi postopki struženja. CoroTurn ploščice so narejene tako, da odrezek preusmerijo stran od konice noža in tako tudi znižajo temperaturo na rezalnem robu, ki jo nosi odrezek. Rezultat je večji nadzor nad odrezki, daljša obstojnost orodja in skrajšan čas obdelave.

Izboljšane knjižnice za PrimeTurning

CoroTurn Prime knjižnice za PrimeTurning sedaj vključujejo Sandvikove ploščice z 0.4mm radijem. Knjižnice so vključene v Mastercam 2019, lahko se jih prenese tudi preko Tech Exchange platforme (https://community.mastercam.com/techexchange) na Mastercam.com.

Mastercam Lathe - struženje PrimeTurning1

3D knjižnice orodij za PrimeTurning

Na voljo sta dve knjižnici (metrična in imperialna) za 3D modele orodij (3D Tool Support). Te knjižnice lahko prav tako prenesete preko Tech Exchange platforme (https://community.mastercam.com/techexchange) na Mastercam.com.

Nekatere novejše funkcionalnosti programskega paketa Mastercam si lahko pogledate v spodnjih videih ali na Youtube kanalu Mastercam. Za dodatna vprašanja nas kontaktirajte.