S CIMCO Probing programiramo tipala za CNC stroje kar v okolju Mastercam. Zagotavlja cenovno ugodno in uporabniku prijazno rešitev za programiranje ciklov za merjenje, ki jih podpira vaš krmilnik.

CIMCO Probing pomaga izboljšati kakovost izdelkov, povečuje produktivnost ter zmanjšuje čas nastavitev. Z merilnimi cikli za samodejno določanje referenčne točke, zaznavanjem in izravnavo poševnega položaja obdelovanca in umerjanje orodij se zmanjšuje čas nastavljanja. Z merjenjem obdelovanca med obdelavo se lahko kompenzirajo nepravilnosti in popravlja orodje glede na obrabo. Če je presežena določena toleranca, se lahko stroj tudi ustavi. Po končani obdelavi se lahko izdelek ponovno izmeri, da se še pred izpetjem preverijo njegove dimenzije. S tem pa izboljšamo kakovost izdelkov in povečamo produktivnost.

Preddefinirani cikli za merjenje

CIMCO Probing vključuje široko področje merilnih ciklov! Cikle prilagajamo s parametri geometrije in povezovalnih gibov, pri tem pa so nam v pomoč informativne grafike za lažjo predstavo vseh parametrov. CIMCO probing zna prebrati gabarite surovca in jih vpisati v parametre merilnega cikla.

CIMCO probing Mastercam tipanje tipalo merjenje

Merjenje prostih površin s CIMCO Probing

Surface Probing - merjenje površin je enostavno; z izborom CAD površine in normal z lahkoto določimo merjene koordinate.Za vsako izbrano točko, CIMCO generira cikel, rezultate meritev pa primerja z geometrijo 3D CAD modela.

CIMCO Probing merjenje tipal Mastercam NC koda

Uporaba znotraj Mastercama

CIMCO Probing se nahaja znotraj Mastercama v lastni orodni vrstici za programiranje ciklov ali površin (Cycle, Surface Probing). Razširjene možnosti za prilagajanje merjenja so prikazane v parametrih "obdelave", tako kot katerakoli druga obdelava znotraj Mstercama. To pomeni, da lahko parametre v upravitelju orodnih poti (Toolpath manager), tudi kadarkoli spreminjamo.

Mastercam CIMCO probing merjenje tipal CNC stroj

Simulacija

Vse merilne cikle, ki smo jih ustvarili, lahko pregledamo in preverimo z Mastercamovim simulatorjem Backplot, Verify in Machine Simulation. Tako lahko zaznamo kolizije in nezaželene premike orodja, še preden program pošljemo na stroj.

CIMCO probing simulacija Verify Backplot Simulator

Postprocesiranje v NC kodo

Za uporabo programa CIMCO Probing, je potrebno prilagoditi vaš Mastercam postprocesor. Mogoče ga je uporabljati tako na 3-osnih kot tudi 5-osnih strojih.

Postprocesiranje merjenja v G kodo Mastercam

Če na CNC strojih uporabljate tipala Renishaw in bi želeli še bolj izkoristiti zmožnosti programske opreme Mastercam, potem preberite več o dodatku Productivity+, s katerim lahko programiramo tudi logične operacije merilnih ciklov in obdelav ter druge napredne funkcije.

Cimco je tudi programska oprema za urejanje (Cimco Edit), nadzor in upravljanje NC programov (NC Base) ter simulacijo NC kode (Cimco Simulation). Optimira NC programe (Cimco Filter), ima DNC komunikacijo (DNC-Max) in nadzoruje delovanje strojev (MDC-Max). Je izvrsten NC urejevalnik, osnovna verzija je vključena v Mastercam, samostojna verzija pa poleg osnovnih funkcij, prilagojenih urejanju NC programov (preštevilčenje stavkov, primerjava datotek, transformacije, zamenjava besedila) in poleg DNC povezave, vsebuje tudi grafični prikaz poti orodja in simulacijo obdelav, kot je opisano zgoraj.

Za vse dodatne informacije glede programske opreme Cimco  nas kontaktirajte!

CIMCO probing – Programiranje CNC tipal