Z-CAT je prenosna merilna naprava in edina taka naprava na svetu, s katero lahko merimo tako ročno kot avtomatsko.

Ponuja nam hitro namestitev ter enostavno učenje in vzdrževanje, kar že kratkoročno lahko pomeni zmanjšanje stroškov dela v proizvodnji.

 

Enostavna uporaba

Tako programiranje v avtomatskem načinu kot ročne meritve na tej napravi, so zasnovane tako, da prihranimo kar največ  časa. Napravo lahko ročno naučimo merilne sekvence in nato program ponovno zaženemo. Z uporabo programske opreme lahko napravo tudi predprogramiramo (offline) in tako še natančneje merimo izdelke.

 

Prenosnost

Z-CAT prenosna merilna naprava, je pri CMM na svetu, ki ga lahko programiramo v DCC načinu (direct computer controlled). To 13,6 kilogramov težko napravo lahko zlahka prestavite kamorkoli v proizvodnjo. Tako boste lahko svoj CMM postavili npr. na obdelovalni stroj brez izpenjanja kosov, ki potrebujejo natančno merjenje pred končno obdelavo, oziroma točno tja, kjer jo boste potrebovali.

 

Tipalo

Z-CAT ima vgrajeno standardno tipalo, ki je standard v industriji. To je modul Renishaw TP20, ki zagotavlja natančne in ponovljive meritve. Tipala lahko po potrebi zamenjamo.

 

Programska oprema

Ker je narejen na osnovi I++ DME vmesnika, lahko Z-CAT povezujemo s katerokoli programsko opremo, ki podpira ta način povezave s strojem. V to kategorijo spada tudi Verisurf, ki se je za ta namen povezal z podjetjem Fowler, sam Z-CAT pa ob nakupu vključuje tudi vgrajeno programsko opremo za enostavno, hitro, ročno merjenje brez potrebnega  programiranja.

Z-CAT portable DCC CMM
Z-CAT portable DCC CMM

Specifikacije

Delovni prostor X in Y 700mm premera, Z 250mm
Natančnost po premeru (μm) 3.0 + (D / 100mm)
Linearna natančnost (μm) 5.0 + (L / 100mm)
Zahtevana natančnost vpetja 5 mm
Hitrost Do 150 mm/s
Zahtevan dovod zraka NE
Napajanje 100-240 V AC±10%, 50-60Hz (opcija baterije)
Ročno manipuliranje DA, brez joystick krmila
Krmilnik Vgrajen PCB nadzira gibanje, I++ vmesnik
Kompenzacija temperature Vgrajen merilec temperature in kompenzacija
Vrsta tipala Renishaw TP20 tipalo
Teža 13,6 kg
Dimenzije 420mm x 172mm x 620mm

Brošura

Več informacij na spletni strani Z-CAT ali nas kontaktirajte.

Nova dimenzija prenosnih merilnih naprav!