Mastercam MILL-TURN, SWISS, obdelovalni center, večnamenski stroj

Mastercam Mill-Turn je  namenjem programiranju  večfunkcionalnih CNC strojev, s katerimi lahko še bolj učinkovito obdelujemo zahtevne in enostavne obdelovance.

Z zmogljivo programsko opremo, ki povezuje in nadgradi Mastercam Mill in Mastercam Lathe, tako še skrajšamo potreben čas za programiranje.

Video predstavitev je namenjena prikazu dela v okolju Mill-Turn in predstavitvi nekaterih funkcionalnosti tega modula, kot so:

  • Avtomatizirana priprava dela (Job Setup) in operacije za manipuliranje obdelovancev (Part handling),
  • Pametne obdelave z upoštevanjem ostankov prejšnjih obdelav,
  • Sinhronizacija na način Ganttovega diagrama ali drevesne strukture,
  • Optimizacija, sinhronizacija in vizualizacija struženja in rezkanja v skupnem okolju,
  • Enostaven pregled nad vzporednim obdelovanjem z večimi orodji hkrati (revolverji in/ali B-osjo),
  • Intuitivne operacije manipuliranja obdelovanca, prilagojene za tip uporabljenega stroja,
  • Simulacija stroja z natančnim grafičnim prikazom vseh uporabljenih komponent,
  • Uporaba 3D orodij (3D tools & locators) preko uvažanja CAD modela
  • Urejanje knjižnic komponent vpetja (.gmd component library); Podpira tudi parametrične okrogle čeljusti ali čeljusti v obliki stročnice.
  • ...

 

Mastercam je vodilni programski paket za računalniško podprto CNC programiranje. Je sofisticiran in hkrati enostaven za uporabo. Primeren je za vsa podjetja, ki imajo CNC stroje: od podjetij s proizvodnjo do orodjarn.

Poudarek pri Mastercamu je na modulih za NC programiranje (CAM): moduli za dvo- do petosno rezkanje, dvo- do štiriosno struženje, dvo- do štiriosno žično erozijo, obdelavo lesa, rezbarjenje in graviranje. Moduli nudijo najrazličnejše tehnologije grobe obdelave, fine obdelave, čiščenja ostankov ter štiri- in petosne obdelave. Medtem ko je tehnologija dvoosne obdelave ohranila vso preprostost uporabe, so dodane tudi napredne tehnologije, kot sta visokohitrostna in petosna obdelava ter najnovejša tehnologija trohoidnega rezkanja Dynamic Motion™. S pomočjo postprocesorja je mogoče ustrezni modul Mastercama prilagoditi tudi alternativnim tehnologijam obdelave, na primer plamenskemu rezanju, rezanju z vodnim curkom in rezanju z laserskim žarkom. Vsem modulom je skupno enostavno in učinkovito NC programiranje.

Na strani Prenosi in med novicami sta na voljo tudi vodnika za modul Mastercam Lathe in 3D orodja za delo v modulih Lathe in Mill-Turn.

Za več informacij ali podrobnosti programiranja v okolju Mill-Turn nas lahko pokličete ali kontaktirate preko spletnega obrazca.

 

Mastercam Mill-Turn video predstavitev