Verisurf 2019 je najnovejša različica metrološke programske opreme za avtomatizirano merjenje, poročanje, skeniranje, analiziranje, povratno inženirstvo idr. Izboljšave v novi izdaji se osredotočajo predvsem na avtomatizacijo procesov tako v laboratorijih, kot v delavnici.

Verisurf se lahko uporablja za programiranje in upravljanje novih in starejših koordinatnih merilnih strojev, prenosnih merilnih rok in laserskih sledilcev. Takšna univerzalna združljivost zagotavlja večjo učinkovitost in ustaljenost upravljanja z različnimi merilnimi napravami znotraj ene programske opreme.

Nekaj novosti v novi različici:

Ekstrahiranje podatkov - Feature Data Extraction
Nova funkcija, ki hitro in preprosto izloči podatke o geometriji merjenca s pomočjo nominalnega CAD modela in podatkovnih oblakov, ki jih lahko zajemamo z laserskimi skenerji ali katerimi koli drugimi merilnimi napravami.

Podatkovno okno in prikazovanje podatkov merjene geometrije - Details Pane and Feature Balloons
Te novi dve funkciji omogočata prikazovanje odstopanj geometrije v realnem času. Za nominalne vrednosti uporabimo CAD model, če CAD modela ni na voljo, lahko podatke vpišemo tudi ročno.

Power Mesh
Najnovejše orodje v modulu za povratno inženirstvo omogoča hitro izdelavo, čiščenje, glajenje in zaprtje novih ali obstoječih mrež iz merjenih, prekrivajočih se točkovnih oblakov.

Novosti v Verisurf 2019