Nova verzija Robomaster V7 je samostojna, cenovno ugodna platforma za programiranje robotov z vgrajenimi CAD/CAM funkcionalnostmi, ki podpira programske rešitev za varilne procese, rezanje, čiščenje srha, raziglanje, obrezovanje in tudi vrtanje ter spenjanje.

Uporablja se lahko za programiranje robotov v različnih panogah, vključno z vesoljsko in avtomobilsko industrijo, potrošniško elektroniko, proizvodnjo električne energije in varjenjem.

Robomaster V7 postavlja nove temelje opravilno orientiranemu programiranju robotov - Povezava na video

Z zagotavljanjem enostavnih in učinkovitih programskih rešitev premostuje vrzel med roboti in proizvodnjo. Intuitiven uporabniški vmesnik omogoča izdelavo robotskih programov brez napak tudi uporabnikom, ki v preteklosti še niso uporabljali programske opreme za robotsko programiranje.

Osnovna različica programske opreme Robomaster V7 podpira programiranje 6-osnih robotov , ki lahko imajo tudi dodatne zunanje linearne ali rotacijske osi. Nadaljnje različice bodo podpirale programiranje robotskih celic z več roboti in tudi 7-osne robote. Kasnejši moduli bodo omogočali tudi dodatna opravila, kot so obdelave površin in 3D rezkanje.

Uporabniki lahko zdaj uvažajo NC poti iz katerega koli CAD/CAM sistema. Nadaljnje različice pa bodo podpirale poleg povezave med programsko opremo Robomaster in Mastercam tudi povezavo z drugimi CAD/CAM sistemi.

Novosti v Robotmaster V7