5-osna solid simulacija (verifikacija) v programu CIMCO Edit

CIMCO simulacija se nadgrajuje z novimi funkcijami in drugimi izboljšavami, kar vključuje tudi simulacijo za 5 osne obdelave. V videih je predstavljena 3 in 5 osna simulacija.

Pregled G kode programa, upravljanje s surovcem in orodji

Ob zagonu simulacije G kode, CIMCO simulacija samodejno poišče informacije o začetnem surovcu in uporabljenih orodjih. Dostikrat je to dovolj za uspešno vizualizacijo, vendar je mogoče podatke o orodju in surovcu dodatno, ročno spreminjati. V nastavitvah za orodja – Tool Setup, lahko uredimo orodja ali jih uvozimo (izvozimo) iz knjižnice.

Simulacija trenutno podpira kvadrasto in cilindrično obliko surovca, podpora za STL datoteke je že izdelana, vendar bo vključena v kasnejši izdaji.

 

Hitre in natančne vizualizacije CIMCO simulacij

Za hitrejše računanje in bolj tekoče delo, se simulacija preračunava v Multithreading načinu (Večnitno procesiranje). Ko simulacija teče, se kvaliteta prikazane animacije malenkost poslabša. Ko simulacija ne teče (premor ali zaustavitev), se grafika ponovno preračuna v bolj kvalitetno sliko. Če je potrebno, se lahko kvaliteta renderiranja ročno prilagodi.

 

Sliki spodaj prikazujeta grafiko ob simulaciji. Leva slika tekom simulacije, desna ob zaustavitvi:

 

CIMCO simulacija

Bolj ko približujemo (Zoom) grafiko v detajle, bolj popačena je slika. Za ta namen obstaja gumb “Zoom / Regenerate Solid”, ki ponovno preračuna grafiko na zaslonu in bolj natančno prikaže samo del geometrije, ki smo ga približali.

CIMCO simulacija 2

Cimco je programska oprema za urejanje (Cimco Edit), nadzor ter upravljanje NC programov (NC Base). Optimira NC programe (Cimco Filter), ima DNC komunikacijo (DNC-Max) in nadzoruje delovanje strojev (MDC-Max). Je izvrsten NC urejevalnik, osnovna verzija je vključena v Mastercam, samostojna verzija pa poleg osnovnih funkcij, prilagojenih urejanju NC programov (preštevilčenje stavkov, primerjava datotek, transformacije, zamenjava besedila) in poleg DNC povezave, vsebuje tudi grafični prikaz poti orodja in simulacijo obdelav, kot je opisano zgoraj.

Za vse dodatne informacije glede programske opreme Cimco  nas kontaktirajte!

CIMCO solid simulacija