Verisurf podpira merilno glavo Renishaw PH20

Programska oprema Verisurf sedaj podpira tudi 5-osno, Renishaw PH20 merilno glavo. V primerjavi s 3-osnim merjenjem, se lahko čas merjenja s PH20, skrajša tudi do 3x. Natančnost merjenja ostane nespremenjena.

Verisurf Renishaw PH20
Okno Auto Inspect in baloni z informacijami predstavljajo odstopanja od nominalnih vrednosti CAD modela v realnem času.

Natančnost, hitrost, prilagodljivost ter učinkovitost merjenja so najpomembnejši faktorji pri merjenju. Renishaw glava PH20 je zelo natančna, z izboljšanim gibanjem, dotičnim senzorjem in enostavno kalibracijo lahko programsko opremo Verisurf še bolje izkoristimo.

Verisurf Renishaw PH20
5-osna glava PH20 zmanjša gibanje CMM naprave, saj se ob premikanju pri merjenju premika samo glava, indeksiranje kotov na glavi je nepotrebno. Meritve so tako hitrejše, bolj natančne in zanesljive.

Programska oprema Verisurf nadgradi obstoječo merilno opremo, saj poleg učinkovitih orodij za merjenje, deluje na osnovi CAD modela ali risbe. Objektno naravnano delo omogoča hitro programiranje CMM strojev in kreiranje poročil, ki jih lahko izpisujete v poljubni obliki in formatu (Excel, Word, PDF, CSV...).  Med samim merjenjem pa je na voljo okno Auto Inspect, kjer se prikazujejo odstopanja od CAD modela v realnem času.

Verisurf deluje znotraj Mastercama, vendar ima svojo bazo podatkov, ki omogoča obdelavo velikih podatkovnih baz točkovnih oblakov, površin in mrež. Verisurf  je uporaben za različne aplikacije v orodjarsvtu, za vrednotenje geometrijskih oblik, merjenje dimenzij izdelkov v proizvodnji in avtomatizacijo pregledovanja izdelkov.

Verisurf združuje CMM merilne naprave znotraj ene programske opreme

Ena izmed prednosti Verisurfove programske opreme je združljivost različnih CMM naprav, v okviru enega programskega paketa. To pomeni, da lahko isto datoteko uporabljamo pri merjenju na klasičnem koordinatnem merilnem stroju, na prenosnih merilnih rokah, laserskih skenerjih in drugih merilnih napravah. Ob tem podatki o meritvah, poročanju in/ali parametri ostanejo nespremenjeni, saj Verisurf omogoča uporabo tudi več merilnih instrumentov sočasno.

Verisurf poganja tudi prenosni 3D-merilnik (PCMM) Master3DGage (www.master3dgage.com) in ostale prenosne merilne roke na tržišču. Z njimi lahko hitro in natančno merimo in kontroliramo izdelke in jih primerjamo s CAD modelom – direktno na CNC stroju ali kjerkoli drugje v proizvodnem procesu.

Verisurf sestavljajo moduli Measure, Automate, Project, Validate, Build, Analysis in Reverse, ki za delovanje potrebujejo osnovni modul Basic. Za izboljšanje in avtomatizacijo procesov sta tukaj še Verisurf Software Development Kit (SDK) in Universal CMM, s pomočjo katerega lahko Verisurf uporabljamo na skoraj katerem koli koordinatnem merilnem stroju.

Za več informacij, nam lahko pišete preko kontaktnega obrazca.

Verisurf podpira Renishaw PH20