Mastercam je vodilni programski paket za računalniško podprto CNC programiranje z zmoglivimi in sodobnimi  obdelavami. Odlikuje ga enostavna uporaba, učinkovito programiranje ter ugodno razmerje med ceno in zmogljivostjo. Mastercam ponuja celovite CAD/CAM programske rešitve za različne vrste NC programiranja, od enostavnega do zelo zahtevnega. Primeren je za vsa podjetja, ki imajo CNC stroje: od podjetij s proizvodnjo do orodjarn.

Poudarek Mastercama je na modulih za NC programiranje (CAM) z različnimi tehnologijami in strategijami programiranja, od enostavnih do naprednih:  dvo do pet osno rezkanje z ekskluzivno tehnologijo Dynamic Motion,  struženje, programiranje več osnih in več vretenskih stružno-frezalnih obdelovalnih strojev s sinhronizacijo posameznih operacij in simulacijo stroja, žična erozija, rezanje, obdelava lesa, rezbarjenje in graviranje, 3D modeliranje s površinami in telesi, risanje.

Odprt pristop programskega paketa Mastercam pa pomeni, da imate z različnimi dodatki dostop do dodatnih specializiranih rešitev, ki delujejo znotraj Mastercama ali pa z njim izmenjujejo podatke.  Ti dodatki  dopolnjujejo Mastercam z dodatnimi funkcionalnostmiz področja robotike, metrologije, načrtovanja elektrod, upravljanja z orodji ter upravljanja s CNC programi.

Mastercam

Verisurf

Robotmaster

Cimco